Sequoia

Sequoia NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


General Sherman TreeGeneral sherman


Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk, tot aan de Sherman Tree rolstoeltoegankelijk via een aparte parkeerplaats. Hoogteverschil 90 meter. 

Afstand:

800 meter heen en terug naar de Sherman Tree. Het is ook mogelijk om alleen heen te lopen en terug de bus te nemen.

Duur:

40 minuten/ 1,5 uur

Beste tijd:

Het hele jaar

Startpunt:

Parkeerplaats ten noorden van de Sherman Tree, via de Wolverton Road. Dichtbij de boom, aan de Generals Hwy 3 km ten noorden van het Giant Forest Museum,  is een parkeerplaats voor gehandicapten (haal een permit bij het visitor center). De shuttlebus tussen Giant Forest Museum en Lodgepole Visitor Center (groene lijn) stopt bij beide parkeerterreinen zodat het ook mogelijk is om de bus terug te nemen.Deze korte wandeling brengt je in een kleine 400 meter bij de grootste boom ter wereld, de General Sherman Tree. Het pad loopt vrij steil naar beneden, met enkele trappen. Er zijn onderweg voldoende mogelijkheden om even te zitten. Prettig voor de terugreis, zeker als je nog niet aan de hoogte (ruim 2000 meter) gewend bent.
Vanaf de gehandicaptenparkeerplaats is de boom ook met een rolstoel te bereiken. Ook is het mogelijk om hier de shuttlebus te nemen terug naar de parking zodat je niet omhoog hoeft te lopen.

Vanaf de General Sherman is het mogelijk om langs nog meer sequoia’s te lopen; hier begint namelijk de Congress Trail, een rondje van ruim 3 km. 

stam voet


Wil je meerdere trails combineren, koop dan de handige Giant Forest Trail Map.


Terug naar Sequoia