Sequoia

Sequoia NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Moro Rock (Giant Forest)


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld, niet lang, maar zeer steil, 91 meter hoogteverschil

Afstand:

800 meter heen en terug;

Duur:

30-60 minuten

Beste tijd:

als het pad niet besneeuwd of ijzig is, en het zicht goed. Mooi bij zonsopgang en –ondergang.

Startpunt:

Parkeerplaats Moro Rock, 3,2 km van de Generals Highway, 1,5 km voorbij Giant Forest Village.
De parkeerplaats kan in het hoogseizoen snel vol zijn. Is dat het geval dan is de 5 km lange wandeling vanaf Giant Forest een mogelijkheid, of neem de Moro Rock / Crescent Meadow shuttlebus (Route 2).

Moro Rock
Moro Rock is een granieten rots waarin een trap met bijna 400 treden is uitgehakt. De klim is te vergelijken met de beklimming van een toren; geen lange wandeling, maar door het hoogteverschil niet gemakkelijk.
Bij goed weer is Moro Rock echt een aanrader; je hebt al klimmend een geweldig uitzicht (en dus voldoende foto- en rustmomenten) over de “Great Western Divide” in het oosten, het westelijke deel van het park, en ver daarbuiten. Veel van de pieken die je ziet zijn meer dan 4000 meter hoog. Bij heel helder weer zie je zelfs de bergrug langs de kust (Coast Range), hoewel de luchtvervuiling boven de San Joaquin Vallei het zicht sterk verminderd heeft.

Langs de route staan borden waarop de uitzichten worden beschreven. Tijdens de klim heb je wisselende uitzichten, en bovenop zelfs een 360 graden zicht.

Moro Rock is een van de beste plaatsen in het park om de zonsondergang te zien; hiervoor hoef je niet helemaal naar boven te lopen. Neem dan wel een zaklantaarn mee voor de terugweg.
Terug naar Sequoia