Sequoia

Sequoia en Kings Canyon NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Mist FallsMist Falls


Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Afstand:

13 km heen en terug;

Duur:

4 uur

Beste tijd:

Vanaf mei tot oktober, in juni/juli zijn er veel muggen

Startpunt:

Parkeerplaats bij Road's End, aan het eind van de Kings Canyon Scenic Byway


Deze wandeling voert je langs de Kings River tot aan de 16 meter hoge Mist Falls, een van de grootste watervallen in het park. Het is een van de drukste wandelingen in dit deel van het park, vertrek daarom vroeg als je de drukte wilt vermijden. Voor wie het te ver vindt naar de Mist Falls kan de wandeling ook inkorten, bijvoorbeeld door tot aan de Bailey Bridge te lopen en via de Sentinel Trail terug te gaan (8 km in totaal).

Vanaf de parkeerplaats bij Road’s End loop je naar het beginpunt van het pad, bij de brug voorbij het rangerstation. De eerste vier à vijf  kilometers van de wandeling gaan over een vlak terrein met verspreid staande bomen, afgewisseld met dichtbegroeide, moerasachtige stukken. Hier komen veel muggen voor.

Mist fallsMist Falls

Mist FallsMist Falls

Na  ongeveer 3 km is er een splitsing; het pad rechts gaat naar de Bailey Bridge. Loop het kleine stukje naar de brug om de rivier te bewonderen.
Voor de Mist Falls sla je hier linksaf. Volgens het bord is het nog 2,7 mijl (4,3 km) naar Mist Falls.

Het pad begint nu te klimmen en verwijdert zich weer tijdelijk van de rivier. De rivier bestaat hier uit kleine watervallen.

 Mist Falls
Op een gegeven moment heb je een prachtig uitzicht waar de wanden van de canyon een V vormen. In het midden van de V zie je de Sphinx; zo genoemd vanwege de rotsformatie aan de oostkant, die doet denken aan een Egyptische sfinx.

Ruim 3 kilometer voorbij de Bailey brug kom je bij een splitsing waar een bordje de Mist Trail aankondigt. Hier ga je naar rechts en al snel zie je de watervallen; het zijn eigenlijk meerdere watervallen, kleine en grote die over elkaar heen vallen.
De grote rosten (“boulders”) boven de waterval vormen een ideale plek een picknick voor je de terugtocht begint.
Terug kun je hetzelfde pad volgen, of vanaf de Bubbs Creek Bridge via de Sentinel Trail teruglopen. Dit pad is ruim een kilometer langer.

Mist Falls

In de vroege zomer is de rivier zeer wild, en is het erg gevaarlijk om in de buurt van de rivier te komen. Wees daarom altijd erg voorzichtig langs de rivier want de rotsen kunnen glad zijn.
Aan het einde van de zomer is de Kings River zo rustig dat de poelen onder de watervallen er aanlokkelijk uitzien, maar de stroming is krachtig en het water koud.
Terug naar Sequoia