Sequoia

Sequoia NP

Home
Parken
Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


Crescent Meadow/Tharp's LogChimney Tree


Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk

Afstand:

2,5 km

Duur:

1,5 - 2 uur

Beste tijd:

Het hele jaar

Startpunt:

Crescent Meadow parkeerplaats


De Cresent Meadow – Log Meadow Trail is een combinatie van twee trails, te weten een deel van de Crescent Meadow Loop gecombineerd met een deel van de Log Meadow Loop. Door delen van deze twee trails te combineren ontstaat er een rondje waarbij je eerst langs de Log Meadow naar Tharp´s Log loopt, en daarna een deel loopt via het Giant Forest, waarbij je langs de Chimney Tree - een holle verbrande sequoia - loopt. Na Crescent Meadow loop je weer terug naar het startpunt. Uiteraard kan je dit rondje ook andersom lopen.


Crescent Meadow

Tharp’s Log is de in 1861 in een omgevallen sequoia gebouwde oude woning van Hale Tharp, die hier op de meadow zijn vee liet grazen.

Tharp Log

Tot Tharp’s Log is het pad verhard (en rolstoeltoegangelijk). De combinatie is ook te splitsen in twee afzonderlijk trails: de Crescent Meadow Loop en de Log Meadow Loop, waarbij je dan een rondje loopt om de betreffende meadow heen.
De trail sluit ook aan op andere trails, zoals de Alta Trail en de Huckleberry Trail. Met een combinatie van verschillende paden kun je bijvoorbeeld tot aan de Congress Trail en de General Sherman lopen, en daar de shuttlebus terug nemen.Wil je meerdere trails combineren, koop dan de handige Giant Forest Trail Map.


Terug naar Sequoia