Grand Canyon

Grand Canyon NP

Home

Parken

Arches
Bryce Canyon
Canyonlands
Capitol Reef
Death Valley
Grand Canyon
Grand Teton
Joshua Tree
Rocky Mountain
Sequoia en Kings Canyon
Yellowstone
Yosemite
Zion


  

South Kaibab Trail

Cedar Ridge

Moeilijkheidsgraad:

Afhankelijk van de afstand gemiddeld tot zwaar. In de zomer is het ten zeerste af te raden om ver naar beneden te lopen. Hoogteverschil tot Cedar Ridge 340 meter.

Afstand:

4,5 km tot Cedar Ridge (3 km tot aan Ooh Aah Point) en terug;

Duur:

3 uur tot Cedar Ridge en terug

Beste tijd:

Niet toegankelijk als er sneeuw ligt, beste tijd van mei t/m juni en september t/m oktober

Startpunt:

Ten zuiden van Yaki Point. Alleen bereikbaar met de gratis Kaibab Rim Route shuttle bus (de oranje route) of de Hikers Express shuttle bus.


Deze wandeling is een aanrader voor degenen die de Grand Canyon niet alleen vanaf de rand willen zien. De South Kaibab Trail voert je langs een steil pad naar beneden, de canyon in. Het pad kent weinig tot geen schaduw en er is onderweg geen water te krijgen (tussen mei en september wel bij het begin van het pad). Neem dus voldoende water en ook zoute snacks mee!

De route biedt prachtige uitzichtpunten, en het is dan ook een relatief drukke route. Ook ruiters maken gebruik van het pad; wees voorzichtig bij het passeren en maak voldoende ruimte voor de muilezels.

South Kaibab Trail

De Cedar Ridge is een geschikt punt om terug te keren. Na ongeveer een uur lopen vind je hier toiletten (geen water) en ben je vlak bij het prachtig uitzichtpunt dat een mooi eindpunt van de route vormt. Voor een nog breder panorama loop je 300 meter verder langs het paadje in noordwestelijke richting.

SKTSKT

SKT SKT

Eerder terugkeren is natuurlijk altijd mogelijk, zeker in de zomer is het erg zwaar lopen. Het Ooh Aah Punt is een mooi eindpunt voor een kortere wandeling. 

Hou ook de tijd in de gaten; als vuistregel geldt dat je omhoog twee keer zo veel tijd kwijt bent als naar beneden.

In de winter en in het vroege voorjaar kan het eerste deel van het pad bijzonder ijzig zijn..
Terug naar Grand Canyon